Zoeken in deze blog

zaterdag 24 november 2012

Halloween

Het is wat laat op het jaar, ik weet het... maar een dikke drie weken geleden was het halloween, en op Scrappers Anonymous deden we weer een kaartenswap. Ik heb erg leuke kaartjes gekregen, maar de kaartjes die ik zelf verstuurde, stonden helaas niet op de foto!
Gelukkig heeft Marjolijn de moeite gedaan om het kaartje dat ze van me kreeg, uitgebreid te fotograferen. Bij deze nog eens heel erg bedankt!!





Weer heel wat gelezen...

De voorbije tijd heb ik weer wat gelezen!
Het boek 'De kronieken van Sooi Molenwieken' is van Mark Tijsmans. Een zalige auteur! Zijn boeken zijn voor de jeugd, maar daar reken ik me met veel plezier ook nog onder. Ze zijn stuk voor stuk leuk om te lezen, aangenaam en vol humor, zeker niet kinderachtig.


Ook het boek van Sooi Molenwieken heb ik zeer snel uitgelezen! Sooi gaat met zijn familie naar de oude molen waar zijn grootouders wonen. Zijn grootvader is gestorven en zijn ouders willen na de begrafenis de rest van de zomer doorbrengen in de molen. Sooi ziet dat helemaal niet zitten en heeft het meermaals aan de stok met zijn ouders. Tot op een nacht Bobonneke Tiktik verschijnt en er héél wat gebeurt...
Onverwacht, ongebruikelijk maar zo leuk om te lezen en een heel ontroerend einde! Een aanrader voor jong én oud!!



Daarnaast heb ik ook 'Versier me dan!' van Jill Mansell gelezen. Haar boeken zijn altijd ideaal voor een ontspannende lees-sessie zonder al te veel nadenken. Je weet op voorhand dat het goed gaat aflopen en dat kan best wel eens aangenaam zijn. Tenslotte moet je in het dagdagelijkse leven al vaak genoeg nadenken en hopen dat het maar goed afloopt!
Versier me dan is ook zo'n boek waarbij je op voorhand weet dat het goed zal aflopen... alleen ben ik in de loop van het verhaal af en toe verrast geweest door HOE dat goede einde dan wel tot stand kwam. Een aanrader voor wie houdt van het humoristisch-romantische genre!

zaterdag 3 november 2012

Halloween!

Ondanks dat ik niet van spannende en enge dingen hou, vind ik Halloween wel leuk! Ik ben dol op pompoenen, heksen, kaarslicht en alles wat er bij komt.
Daarom maakte ik deze Halloween-cupcakes!

Ze waren niet alleen griezelig, maar ook nog eens lekker erbij :)

En op Scrapper's Anonymous en op Scrapfever deed ik ook nog mee aan een Halloween-kaartenswap.
Deze mooie kaartjes heb ik ontvangen! Helaas heb ik geen foto's van mijn eigen gemaakte kaartjes, vergeten!!



vrijdag 2 november 2012

Zoete wraak

En jawel hoor, ik heb nog eens een boek uitgelezen... zondagochtend in begonnen en donderdagavond was het uit. Om maar aan te tonen hoe vlot het las!
Het boek is 'Zoete Wraak' van Anne Maxted.
Het allereerste boek dat ik van haar las, toen ik nog studeerde, was 'Vallen en Opstaan'. Ik vond het toen een heerlijk boek, het eerste van het genre humoristische chicklit. Een boek waarbij ik oprecht luidop moest lachen. Uiteraard volgden daarna ook haar andere boeken. Maar 'Zoete Wraak' was op een of andere manier aan mijn aandacht ontsnapt, tot ik het een aantal maanden geleden in de boekenwinkel vond.
Het begint met het verhaal van een ontzettend rijk, verwend, snobistisch meisje, waardoor je de toon van het boek al in je hoofd verder bepaald. Maar nee hoor, het blijkt een spannend boek te zijn, waarbij je meerdere malen op je honger blijft zitten omdat er een sprong wordt gemaakt in de tijd of naar een ander personage. Je kan vaak wel een poging doen om te raden waar de vlieg op de lamp zit, maar die voorspellingen kloppen niet altijd. Bij verschillende scènes was het verhaal wel 'over the top', maar ach, een mens mag de realiteit al eens ontsnappen door in een boek te springen!
Leuk om te zien hoe de verschillende (vele) personages uiteindelijk mooi in één puzzel passen, terwijl je op voorhand denkt 'hoe is dit personage van toepassing in het verhaal?' Je moet zeker wel je hoofd erbij houden en per hoofdstuk bekijken in welk jaartal we zitten & vanuit welk personage er geschreven wordt!
Met plezier gelezen...